book button
Ιδανικές διαδρομές της Κρήτης για πεζοπορία και εξερεύνηση

Ιδανικές διαδρομές της Κρήτης για πεζοπορία και εξερεύνηση

Η Κρήτη δεν είναι μόνο γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και τα ιστορικά της μνημεία, αλλά και για τα μοναδικά της μονοπάτια πεζοπορίας που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στη φύση.

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας και αναζητάτε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, τα κρυμμένα μονοπάτια της Κρήτης είναι ιδανικά για εσάς.

 Ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αλλά λιγότερο γνωστά μονοπάτια, είναι το φαράγγι της Ρίχτρας. Βρίσκεται κοντά στη Σητεία και προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή μέσα από πυκνή βλάστηση και δίπλα σε καταρράκτες που ρέουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν την ηρεμία και την απομόνωση στη φύση, μακριά από τα πολυσύχναστα τουριστικά μονοπάτια.

 Ένα άλλο κρυμμένο διαμάντι είναι το μονοπάτι προς το οροπέδιο του Λασιθίου. Αυτή η διαδρομή περνάει μέσα από παραδοσιακά χωριά και προσφέρει απίστευτη θέα στο οροπέδιο και τους ανεμόμυλους του. Η διαδρομή είναι ιδανική για πεζοπόρους όλων των επιπέδων, προσφέροντας μια ειρηνική απόδραση από την καθημερινότητα. 

Για τους πιο τολμηρούς, το μονοπάτι της Αγίας Ειρήνης στο νομό Χανίων προσφέρει μια πιο απαιτητική, αλλά άκρως ικανοποιητική διαδρομή μέσα από το ομώνυμο φαράγγι. Η διαδρομή καταλήγει στην όμορφη παραλία της Σούγιας, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να κολυμπήσετε μετά από μια έντονη πεζοπορία. 

Ανακαλύψτε την άγρια ομορφιά της Κρήτης μέσα από τα κρυμμένα της μονοπάτια και ζήστε μοναδικές εμπειρίες στη φύση. Στα ξενοδοχεία του Ομίλου μας, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες προτάσεις και να κάνουμε τη διαμονή σας όσο το δυνατόν πιο άνετη και αξέχαστη.